/ Снимка: Георги Димитров
В Каварна със заповед на кмета Елена Балтаджиева се премахват преместваеми обекти, които загрозяват градската среда, съобщиха от Общината.

"Администрацията направи пълна проверка на преместваемите обекти в морската зона на града и в местността "Икантълъка". Там ще бъдат премахнати всички установени фургони. Договорите с търговците за преместваемите обекти, които изтичат, няма да бъдат подновени", заявява Балтаджиева, цитирана от пресцентъра на общината.

По думите й, градът ще бъде разчистен от грозните, ръждясали бараки, използвани за търговски обекти. Само днес е издадена заповед за премахване на три обекта, а предстои в близките дни да бъдат отстранени фургони и по улица "Простор".

В тази отсечка премахването на преместваемите обекти ще стане за сметка на общината, тъй като проверката не установи нито кой ги е поставил, нито чия собственост са, пояснява кметът. Според Балтаджиева, за акцията сега трябва да платят всички данъкоплатци в Каварна.

Кметът коментира, че търговците, ползвали преместваемите обекти, могат да поискат свободни търговски помещения, каквито има в Каварна.