Карнавал "Голямата усмивка"
Карнавал "Голямата усмивка" / Община Генерал Тошево
Отличените творби ще бъдат наградени на традиционния първоаприлски карнавал
Народно читалище „Светлина” в Генерал Тошево кани всички да се включат в отбелязването на Деня на хумора и шегата - 1 април. Оттам обявяват конкурс „Голямата усмивка”, който е за хора, които „могат да разказват, измислят или пишат смешни истории и стихотворения; да рисуват смешни случки от живота и карикатури.

Конкурсът има три категории – 1.) най-весел разказ и преразказ; 2.) най-смешно стихотворение и 3.) най-забавна рисунка. Няма ограничения за възрастта на участниците, но организаторите подчертават, че всички подадени творби следва да са авторски. В условията е записано още: „Разказите и стихотворенията трябва да са късо… смешни, а рисунките цветно… пъстри, не по-малки от 30/40 см“.
 
Творбите се изпращат или предоставят на място в Читалище „Светлина” не по-късно от 24 март 2017 г. с изписани трите имена, възраст и телефон за връзка. Заявки за участие могат да се изтеглят от сайта на Община Генерал Тошево.

Най-смешните и най-успешни участници ще получат голяма усмихната награда и приз на първоаприлския карнавал „Голямата усмивка”, който се провежда традиционно в Генерал Тошево от години.