Удължиха ваканцията във всички учебни заведения в област Силистра
Удължиха ваканцията във всички учебни заведения в област Силистра / Дарик Добрич

Със заповеди на кметовете на седемте общини на област Силистра, учебните заведения се отменят до 11 януари включително. Причината са както очакваните ниски температури, така и усложнената епидемиологична обстановка и голям брой заболели от грип.

Обстановката в Силистренско остава усложнена. До полунощ на 8 януари ще бъдат затворени за движение всички пътища от Силистра за съседните областни градове - Русе, Разград, Шумен, Добрич и Варна.

Към 12.00 ч. без ток и вода в община Силистра са селата Калипетрово и Казимир, съобщава оперативният дежурен в общинския кризисен щаб. Вятърът се е усилил и достига скорост над 70 км/ч. Температурата е минус 9 градуса. Почистващите машини продължават да работят на територията на град Силистра.

Няма ток и в по-голямата част от населените места на Силистренска област. По данни на "Енерго-про" около 490 населени места в Североизточна България са без ток. Най-усложнена е обстановката в Добричко и Силистренско. Повредите са предизвикани от обилния снеговалеж, придружен със силен вятър и обледенявания.

Тази сутрин влакът от София за Силистра не е пристигнал на ЖП гарата. Той е спрян на гарата в Дулово, където изчаква снегорин да да „пробие" преспите до Силистра, съобщиха от железопътната гара в Силистра. Няма да пристигне и мотрисата от Самуил.