Училищата затварят врати, сняг и лед по пътищата в областта
Училищата затварят врати, сняг и лед по пътищата в областта / Дарик Добрич - архив

Училищата в цялата Добричка област прекратяват занятия от утре до края на седмицата заради лошото време и усложнената пътна обстановка, информираха от Регионалния инспекторат по образование. Учебните занятия се прекратяват в цялата страна със заповед на министъра на образованието Сергей Игнатов. В Добрич ще продължат да работят детските градини и ясли, уточняват от общината.

25 села от общините Добричка, Крушари и Ген.Тошево са без ток. Без вода са 12 села в областта, основно в община Добричка. Заради неритмичното ел.захранване на няколко помпени станции, водоснабдяващи Добрич, високите части на областния град като кварталите „Балик”, „Добротица”, „Христо Ботев”, „Дружба” 2 и 3, част от централна градска част и района около изхода на града, по посока на кв.”Рилци” ще са с намалено водоподаване, информират от ВиК.

Трудно проходими, заснежени и заледени са пътищата в област Добрич. Остава в сила забраната за движение на тежкотоварни машини над 10 тона. Пътят Добрич – Силистра остава затворен по искане на Областно пътно управление – Силистра.

10 машини обработват и разчистват пътната настилка. Заради силен североизточен вятър със скорост 18 м/сек., на места има силни снегонавявания, предупреждават от Пътно управление Добрич.