/ dariknews.bg
Водач в нетрезво състояние и без книжка е катастрофирал в Силистра. Вчера около 4.00 ч. сутринта часа 33-годишният мъж шофирал лек автомобил „Ауди” по ул. „Ген.Скобелев”, но загубил управлението и се ударил в паркиран лек автомобил „Фолксваген”, причинявайки значителни материални щети по двете коли. Вследствие на удара водачът получил счупване на едната ръка, а други пет лица, които се намирали в автомобила му, се отървали невредими. Пробата с дрегер на водача отчела 2.44 промила алкохолно съдържание, а проверка показала, че той не притежава свидетелство за управление на МПС.
 
18-годишно момиче е пострадало при пътнотранспортно произшествие, станало на 12 януари около 15.00 часа по пътя между селата Ножарево и Калугерене. То пътувало в лек автомобил „Фолксваген”, чийто водач – на 19 години, загубил контрол и се ударил в мантинела, след което колата пропаднала в канавка. При произшествието пътничката получила фрактура на таза, а водачът се отървал без сериозни травми.
 
Млада жена е пострадала при челен сблъсък между два автомобила същия ден по пътя между Главиница и село Подлес. Жената – на 25 години, била зад волана на лек автомобил „Рено” и при изпреварване се ударила челно в идващ насреща лек автомобил „Волво”. Тя получила фрактура на ръката, други пострадали при инцидента няма. Вследствие на удара нейният автомобил се възпламенил и изгорял напълно. Пожарът бил потушен от екип на Противопожарния участък в Главиница.
 
По всички случаи са образувани досъдебни производства.