Рибен и миден фест 2017
Рибен и миден фест 2017 / kavarna.bg

Неделя е последният ден от XIV издание на Рибен и миден фест Каварна. На площад „Защитата на Каварна“ жителите и гостите на града в продължение на три дни могат да опитат от вкусните морски деликатеси, продавани в дървени къщички.

В първия ден на феста шеф Иво Петков демонстрира приготвяне на паламуд на тиган, задушен с лук, чесън и водорасли Укаме - рецепта подобна на любимото морско ястие на краля на Сиам. Кулинарен помощник на празника бе и заместник-кмета на Общината Митко Недев. Сафрид, чернокоп, скариди и миди с ориз са сред традиционните каварненски специалитети, показани от местните жени.
Децата на Каварна се забавляваха и твориха с морски материали.

Община Каварна отправи жест към всички жители и гости на града и ги почерпи с миди и риба, приготвени специално за Рибен и миден фест от кулинарите на общинския хотел  „Каварна“.

Богата културна програма украсява фестивала. Всяка вечер от 21.00 часа на сцената на площада гостите на събитието могат да слушат българска музика. След Миро, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", в последната вечер гостува певицата Тони Димитрова.