Нягол Стоянов
Нягол Стоянов / КК Албена
Роденият в България италиански национал Нягол Стоянов  е потвърдил  участието си в 19-ото издание на Международния фестивал по тенис на маса в курортното селище Албена, който е с награден фонд 10 000 лева, съобщиха домакините от курорта. Те припомнят, че Стоянов спечели състезанието през 2014 година.

Традиционният открит турнир за мъже и жени ще се проведе от 26 до 30 юли в в зала „Албена“ в черноморския курорт. Преди това, от 22 до 25 юли, ще се състои десетият Международен фестивал за деца, кадети и юноши.

30-годишният Нягол Стоянов, в момента е №150 в световната ранглиста и е втора ракета на Италия. През 2014-а той записа гръмка победа над европейския шампион Димитри Овчаров на Откритото първенство на Белгия. Нягол е син на многократния шампион на България Иван Стоянов.
Любопитен факт е, че баща и син са заявени в Оупън турнира и могат да се срещнат в състезанието. Освен в тази категория Стоянов – старши ще играе и при ветераните над 60 години.

Тенисисти от 13 държави са заявили участие във фестивала. Всички най-добри български състезатели ще играят в Албена, начело с държавните първенци Теодор Александров и Елица Замфирова. Румъния изпраща „Б“ националните си отбори за мъже и жени.