галерия
галерия / Дарик Добрич, ХГ
Добруджански технологичен колеж – Добрич, ще изпрати своите абсолвенти от випуск`2018 - в Художествената галерия от 10.30 часа. 15 млади специалисти завършват колежа към Техническия университет – Варна, като професионални бакалаври от специалностите „Земеделска техника и технологии”, „Ремонт и експлоатация на транспортната техника” и „Ремонт и експлоатация на мехатронни устройства”.

Добричлийката Донка Стоянова от задочния курс ще получи златна значка като отличник на випуска – тя се дипломира с оценка над 5.50 в специалността „Земеделска техника и технологии”, съобщи пред Дарик директорът на колежа доц. д-р Радко Михайлов.

Тази година се отбелязват 30 години от началото на висшето техническо образование в Добрич. Годишнината ще бъде отбелязана в средата на месец май с тържество и научен форум, който се провежда в колежа на всеки 5 години. Ще бъде изготвен и доклад за историята на учебното заведение.

Над 100 са студентите в Добруджанския технологичен колеж, повечето са задочници. Завършилите намират реализация обикновено като дистрибутори на земеделска техника, служители в сервизни центрове, около 10% продължават в магистърска степен, а други създават свои земеделски фирми.

Доц. д-р Радко Михайлов е директор от 2007 година. Двата му мандата са изтекли и в момента той е временно изпълняващ длъжността, като вероятно през есента ще има нов директор.