/ netinfo
20 акта и 4 констативни протокола са съставени при проверки в горите на територията на Добричка област през последната седмица, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

150 акта са съставени през 2018 година на бракониери в горите край Добрич

12 от актовете са в резултат от интензивните проверки в обхвата на ДЛС „Тервел”. Служители на стопанството са разкрили незаконната сеч на общо 15 куб. м дърва за огрев. Конфискуван е автомобил на нарушител. 

Други 8 акта по Закона за горите са съставени от горските стражари към ДГС „Генерал Тошево”. В границите на стопанството са задържани 1,85 куб. м дърва за огрев без документи за законен произход. 

Заловиха бракониер с два кубика дърва в Тервел

В рамките на изминалата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършени общо 574 проверки. 60 от тях са на обекти за добив на дървесина, 50 - на превозни средства.

Във връзка с активния ловен сезон системно се извършват проверки и по Закона за лова и опазване на дивеча. От проверените 466 физически лица 374 са любители на лова. Не са констатирани нарушения на законовите изисквания, които ловците са длъжни да спазват, уточняват от СИДП.