/ ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд даде ход на съдебното следствие за грабеж. Подсъдим в процеса е 28-годишен мъж от Добрич, който е обвинен, че на 5 май 2016 г. е ограбил две жени, като ги заплашил с пистолет. От едната жена бил отнет мобилен телефон със СИМ карта на стойност 62 лева, а от другата - 250 лева.

Условна присъда за причинена по непредпазливост смърт на пешеходец

Пострадалите, които работели като проститутки на околовръстния път в Добрич, първоначално не съобщили в полицията за извършения грабеж. За него се разбрало около месец по-късно, когато едната от потърпевшите била установена да проституира в същия район и била отведена в полицията за съставяне на предупредителен протокол.

В една от стаите на полицейското управление тя видяла табло със снимки на издирвани лица, сред които била и снимката на подсъдимия. Едва тогава жената разказала пред органите на реда за грабежа, като заявила, че е разпознала нападателя си в лицето на подсъдимия.

25-годишен каварненец получи условна присъда за разпространение на наркотици

Пострадалите жени са конституирани като частни обвинители и граждански ищци по делото. Всяка от тях е предявила граждански иск за сумата от 5 000 лева за причинените й от деянието неимуществени вреди, както и иск за обезщетение за нанесените имуществени вреди.

Разпитани са 20 от общо 26 свидетели по делото, а подсъдимият заяви, че на този етап не желае да дава обяснения. Процесът ще продължи на 6 юли, от 9.00 часа.