Строят три голф игрища в Шабленско
Строят три голф игрища в Шабленско / netinfo
Три са засега сигурните проекти за голф игрища, които ще се реализират в Шабленско, съобщи кметът на общината Красимир Кръстев. Вече са направени проучванията и подготовката за терен в Тюленово, готви се създаването на акционерни дружества с 35-процентно участие на общината, които ще строят в Езерец и Ваклино. Кметът подчерта, че земята, която ще се ползва, е категория „0” и не представлява интерес от никакво друго естество.

Община Шабла ще следи зорко за съблюдаване на екологичните норми и ще развива своите природни богатства, каза още Красимир Кръстев. С това се съобразява и екипът, работещ по новия Общ устройствен план, който ще е готов до няколко месеца. Няма да се допуска тежко и мощно строителство на предна линия до морето, обеща кметът. Много зони ще влязат в зоните Натура 2000 и опазването им ще се съблюдава строго.

Попитан дали ще се сложи край на къмпинг и палатко туризма на места като Тюленово – любими на младите хора от цялата страна, кметът поясни, че този вид летуване не е приемлив отдавна за общината, тъй като посетителите изключително много замърсяват площите, които ползват.

Намиращите се в близост до морското село съоръжения за добив на нефт и газ, ще бъдат вкарани под земята, за да се облагороди ландшафтът.

Очаква се до 2 години да бъдат построени голф игрищата. С цел движението на автомобили от централния път до морето да не смущава играещите, ще бъдат издигнати виадукти и други съоръжения, каза още кметът Красимир Кръстев.