Стачкуващите учители искат разсрочени удръжки от заплатите
Стачкуващите учители искат разсрочени удръжки от заплатите / netinfo

Общинският тристранен съвет в Добрич се събира на заседание, за да се обсъди разсрочването на удръжките от заплатите на стачкуващите педагози. Срещата е насрочена 11 часа, съобщи председателят на СБУ в града Павлина Димова.

В тристранния съвет ще вземат участие профсъюзите, директорите на училища и общинари. Ще се разгледа възможността за разсрочено удържане на парите от ефективната стачка.

Предложението на синдикатите е удръжките от заплатите на учителите да бъдат направени на три пъти. От септемврийската заплата да бъдат спрени сумите за невлизането в час през септември, а останалите дни, в които педагозите не са работили, да бъдат удържани от надниците за октомври и ноември.

Два автобуса със стачкуващи учители от Добрич ще се включат  в националния протестен митинг, който се организира утре в столицата, съобщи председателят на стачния комитет Красимир Кръстев. Оставащите тук педагози ще организират протестно шествие от 11 часа. За петък се планира пореден митинг на учителите, който ще премине  под наслов „Добрич ще бъде май".