Социалисти от Добрич гласуваха позиция по повод проверката от НС на БСП
Социалисти от Добрич гласуваха позиция по повод проверката от НС на БСП / Дарик Добрич

Председателски съвет учредиха секретари на основни партийни организации, съобщават от БСП-Добрич. Новият орган ще се ръководи от Мария Паскалева-член на партията от 52 години, за зам.-председател е избран Светлин Колев от Младежкото движение, а за секретар Султанка Минчева - досегашен председател на Контролната комисия в местната организация.

Според партийните секретари, този орган е нужен, за да могат да получават навременна информация за решенията на ръководството на БСП и да се чуват мненията на партийните организации. Гласувана е и позиция на секретари на основни партийни организации по повод провежданата проверка в БСП-Добрич, назначена от Националния съвет на партията.

В нея се казва:"Искаме да потвърдим пред Вас отново категоричната си позиция, че не сме съгласни с опитите проведената на 7 април общинска отчетно-изборна конференция на БСП в Добрич да бъде "касирана". Очакваме, че изводите от направената проверка ще отразят реално мнението на партийните членове и на партийните организации. Разчитаме, че комисията не се е повлияла при срещите си в Добрич от малката група хора, които съзнателно години наред подвеждат  ръководството на БСП за състоянието на партийните организации. Припомняме, че в декларация до вас, приета на конференцията на 7 април, заявихме ясно, че има интереси форумът да бъде манипулиран. Искането за нова конференция означава в нея да участват малко и послушни делегати, които да изпълнят определени наставления за това кои да са делегатите на предстоящия конгрес и кой да е председател на БСП в Добрич. Убедени сме, че ще вземете правилните решения".