ДКЦ-2 
ДКЦ-2  / Дарик Добрич
Общинският съвет на Добрич трябва да реши дали ДКЦ 2 да кандидатства за банков кредит от 1 млн.лева за стабилизиране на дружеството и обезпечаване на установените публични вземания. Предложението ще бъде разгледано на предстоящата сесия на ОбС на 27 юни.
 
Съветниците ще се запознаят с доклада на временната експертна комисия, назначена със заповед на кмета, която трябваше да  анализира финансовото състояние на здравното заведение и да предложи варианти за стабилизиране. До сформирането на комисията се стигна след като стана ясно, че финансово-икономическите резултати на ДКЦ 2 за 2016 година са лоши. Според отчета задълженията на дружеството към края на м.г. са в размер на 2 146 000 лева. Основната част от тях представлява дълг към НАП.
 
Комисията, назначена в края на май, е провела 5 работни заседания.
 
„Въпреки отрицателния финансов резултат, потенциалът на центъра, добрата материална база и значителният потенциал на извършваните дейности са добра предпоставка за бъдещото развитие и финансова стабилизация“, се казва в доклада на комисията. Тя предлага общината да даде разрешение ДКЦ 2 да кандидатства за кредит до 1 060 000 лева, със срок на погасяване 10 години.