Шабла ще изгражда воден цикъл с пари от МОСВ
Шабла ще изгражда воден цикъл с пари от МОСВ / netinfo
Община Шабла спечели проект по оперативната програма „Околна среда 2007 – 2013 година”, съобщават от пресслужбата на общината. Утвърденото от МОСВ проектно предложение се отнася за „Техническа помощ за изготвяне на проект за интегриран воден цикъл, рехабилитация, реконструкция и изграждане на канализационна мрежа с довеждащи канализационни колектори, пречиствателни съоръжения и реконструкция, рехабилитация и изграждане на водопроводна мрежа на гр. Шабла”.

Общата стойност на проекта е 688760 лева. С тези средства ще бъдат финансирани прединвестиционни, геоложки и хидрогеоложки проучвания, работни проекти за доизграждане на канализацията на Шабла, реконструкция и подмяна на водопроводната мрежа. Предвижда се още изграждане на водоем за питейна вода за града и курортната зона, изграждане и реконструкция на пречиствателни съоръжения за отпадъчни води.

С изготвените работни проекти общината ще кандидатства за финансиране на предвидените в тях дейности по приоритетна ос 1 на оперативната програма - „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води”.