/ Община Добричка
„Коледата наближава, да отворим ний сърцата, да потърсим в нас искрата, която ще запали пламъка на веселбата“ - под това мото ще се проведе ежегодният празничен коледен концерт в село Паскалево. Организатори на проявата са кметът на селото Живко Желев, председателят на  читалищно настоятелство към НЧ „Димитър Минчев-1896 г.“ Мария Илиева и читалищният секретар Николинка Стефанова.  

Коледният базар в Добрич отваря врати

Началото на концерта е от 18.00 часа в залата на НЧ „Димитър Минчев-1896 г“. На сцената ще излязат изпълнители от няколко поколения. Певческата група към читалището ще изпълни стари автентични коледни песни. Най-малките жители на село Паскалево ще представят детски мюзикъл, след което Дядо Коледа ще раздаде подаръци на децата.

Декември - пълен с коледни концерти и събития в Добрич

Празничното настроение ще продължи с китка от български хора на танцовата група към читалището. С индивидуални изпълнения на народни песни и пиано ще се представят Александър Живков и Андреа Андреева.

Трупата на кукления театър започна репетиции за коледното си представление

Концертът ще завърши с коледен поздрав на децата от СУ „Климент Охридски“ от Добрич. Като съпътстващо мероприятие на концерта ще бъде организиран и благотворителен коледен базар.