/ iStock/Getty Images
Искането за референдум е инициирано от кмета на селото
Кметът на Тервел Симеон Симеонов кани на общоселско събрание жителите на Коларци. В селото върви подписка за свикване на референдум за преминаване на селището към Добричката община.

Искането за референдум е инициирано от кмета на Коларци Фикрет Мюрсел, който заяви за БТА, че улиците в селото са в окаяно състояние, хората не могат да достигнат до домовете си, а в тазгодишния бюджет на общината няма нито лев за капиталови разходи в населеното място.

От години няма и осигурен обществен превоз от Коларци до Тервел поради което безработни, които не могат да отидат до бюрото по труда, отпаднаха от регистрация.

Само от началото на този мандат в Коларци е подменен водопровод и е преасфалтирана най-дългата улица като са вложени 130 000 лева, заяви за БТА кметът на Тервел. По думите на Симеон Симеонов през последните осем години в Коларци са усвоени над 500 000 лева европейски средства и още 360 000 лева от общинския бюджет за ремонти на улици, на училището, кметството, джамии, за построяването на нов параклис и други.

Кметът добави, че, ако се стигне до преминаване на селото към Добричката община, местното училище ще трябва да бъде закрито, тъй като в него се учат деца и от съседни села в Тервелско.

Общоселското събрание ще се състои на открито - пред клуба на пенсионера, утре от 11 часа.
 
БТА