Фестивал "Виа понтика"
Фестивал "Виа понтика" / netinfo
С прожекция на студентско късометражно кино стартира програмата на единадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” в Балчик.

В 20.00 часа в Каменна зала в Двореца започва прожекция на филми от тринадесетия конкурс за наградата "Силект" 2018. В компилацията са включени общо 268 филма - 120 игрални, 91 документални и 57 анимационни филма.

Всяко училище, което е пълноправен член на СИЛЕКТ, има възможност да участва с по един филм в категориите с продължителност до 30 минути. Всички изпратени студентски филми стават част от компилацията. Всяко училище гласува за филмите, като определя пет най-добри анимационни, документални и игрални филма. След като се обработят резултатите на всички гласували, се обявяват спечелилите в трите категории.

THE CILECT PRIZE е основана през 2005 г. в резултат на дългогодишните изследвания на световните студентски фестивални активности
 
Тази вечер зрителите в Каменна зала могат да видят филми – продукция на студенти от Холандия, САЩ, Швейцария, Израел и Чехия. Входът е свободен.