/ Дарик Добрич
Очаква се през третата десетдневка на юни да започне изпълнението на Строителната програма на община Добричка за 2019 година, обяви в ефира на Дарик радио кметът инж. Тошко Петков.

Нов социален проект предвижда почасови грижи за възрастни и болни хора в Община Добричка

Предвидените дейности са на стойност 3 062 760 лева, като във всяко населено място ще има асфалтиране поне на една улица или шосировка. Планирани са ремонти на административни сгради, кметства, читалища, детски градини и клубове на пенсионера.

Към момента вече са подписани договори с изпълнителите на ремонтите на различните сгради, финализират се и договорите за ремонт на улици и общинска пътна мрежа.

Кметът на община Добричка подписа договор за ремонти на улици в 9 села

Обектите са определени на общи събрания по селата, а принципът, по който са одобрявани, е броят на населението.  

Инж. Петков припомни, че заради метеорологични условия програмата за 2018 година приключи едва през май т.г., като са усвоени над  1,5 млн. лв. Най-големият обект тази година е част от общински път Паскалево-Овчарово, на разклона към Росеново и Божурово.

„Там е нужен основен ремонт, защото пътят е строен преди години и е доста натоварен. Имаме проекти от 2016 година и ще ги следваме. Предстои изграждане на отводнителни канавки, почистване на храсти и дървета, укрепване основата на пътя, ремонт на водостоци и полагане на два пласта асфалт с дължина 1 км.”, обясни инж. Петков.

Дейностите са на стойност 480 000 лева. В Строителната програма има и средства, заделени за изграждане на оповестителни системи на язовирите. Очаква се и финансиране от Програма „Красива България” за преустройство на сградата на дома за пълнолетни с деменция в село Опанец.

Продължава изкърпването на общинската пътна мрежа, която е с дължина 204 км.