/ Sofia Photo Agency, архив

Официалната първа копка на рехабилитацията на улица "6-и септември" в индустриалната част на Добрич ще бъде направена на 20 април от 11 часа. Улицата се ремонтира по проект „Подобряване, надграждане и реконструкция на инфраструктура в зона с потенциал за икономическо развитие в Добрич“. Той е на стойност  1 441 318 лева, като средствата са 100% безвъзмездна финансова помощ и се осигуряват по Оперативна Програма „Региони в растеж“. Проектът е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Община Добрич.

Определиха зоните за въздействие по проекта за развитие на Добрич след 2014 г.


Рехабилитираната улица ще осигури възможности за развитие на специфичния местен икономически потенциал и обединяването на територията на общината чрез по-добра достъпност и мобилност, по-лесен достъп до намиращите се в района икономически обекти, като улесни тяхната логистика и даде възможност на по-голям брой потенциални клиенти и доставчици да достигат до тях, посочват от общината.

Ще инвестираме в "Балик", центъра и промишлените зони, според новия план за градско развитие

Интегрираният план за градско възстановяване и развитие бе публично представен през 2012 година. Тогава, според изискванията на ЕС, бе решено да се обособят три зони в Добрич, важни за развитието на града, за които да се направят проекти и да се инвестират европари от програмния период 2014-2020 година. Първата зона е с преобладаващ социален характер, втората - с публични функции и третата - с бизнес насоченост. Настоящият проект за ул. "6-ти септември" визира именно една от трите зони.