Регионалната дирекция за социално подпомагане има нов директор

Регионалната дирекция за социално подпомагане има нов директор
Регионалната дирекция за социално подпомагане има нов директор / Дарик Добрич

Красимир Масурски е новият директор на Регионална дирекция за социално подпомагане - Добрич. Той заема поста от 2 април, след като спечели конкурс за длъжността, проведен в Агенцията за социално подпомагане.

Красимир Масурски е от Добрич, завършил е Софийски университет, има  бакалавърска степен по социална геронтология и магистърска степен по социално управление и социална политика. Работи в структурите на Министерството на труда и социалната политика от 20 години. Бил е социален работник, главен специалист по социално обслужване, управител на Домашен социален патронаж - Добрич, директор на Бюрото по труда, където последно е заемал длъжността главен експерт.

Красимир Масурски е член на партия ГЕРБ, но уверява, че не е ползвал политически протекции за назначението си. Конкурсът беше труден и абсолютно обективен, заяви той. "Минал съм по всички нива на социалната работа - от редови социален работник до сегашното си назначение за директор. Обичам си професията и съм мотивиран да върша тази работа",  подчерта  Масурски.

В петък той планира среща с директорите на всички общински дирекции за социално подпомагане в областта.

Мястото за директор на Регионалната дирекция за социално подпомагане беше овакантено, след като дългогодишният ръководител на структурата Снежана Ванкова премина на работа към международната благотворителна организация "Лумос". До назначаването на титуляр Дирекцията се ръководеше от временно изпълняващия длъжността Веселин Гочев.