Мартенският базар
Мартенският базар / Дарик Добрич
Продажбата на мартеници стартира на 13 февруари
Днес от 11.00 ч. в голямата заседателна зала на Община Добрич ще бъде проведен жребият за разпределяне на местата в базарите за продажба на мартеници. Желаещите да участват подаваха заявление на 6 и 7 февруари в Центъра за услуги и информация.

Мартенският базар в Добрич ще се проведе от понеделник /13 февруари/ до 3 март на площад „Свобода", бул. „25 септември" - пешеходна зона, ул. „Христо Ботев“ и площад „“Стария орех“ .

Търговската дейност по време на базара се осъществява по схеми на разполагане, утвърдени от главния архитект за всеки от горепосочените райони, върху места, всяко с площ 1,5 кв. м. За местата в района на пл. „Свобода“ и бул. „25 септември“ – пешеходна зона, търговската дейност с мартеници се извършва от еднотипни нестационарни съоръжения за търговия на открито с унифициран дизайн.

Със заповедта, регламента за провеждане на базара и чертежа на съоръженията желаещите могат да се запознаят на електронния сайт на Общината, а допълнителна информация може да се получи на място или на телефон 058 600 395.