Разкрито е убийството на Мариана Илиева, удушена от мъжа си преди 12 години
Разкрито е убийството на Мариана Илиева, удушена от мъжа си преди 12 години / netinfo
Разкриването на убийство, станало преди 12 години в Добричко, беше поводът, по който главният секретар на МВР главен комисар Илия Илиев посети Добрич.

Както Дарик радио първо съобщи, преди седмица в гората между добруджанските села Одърци и Батово бяха открити костите на изчезналата през 95-та година Мариана Илиева. Още 6 случая на безследно изчезнали лица от Добричко са решени, обяви главен комисар Илиев.

Установено е, че намерените останки са на 32-годишната Марияна Илиева, убита от собствения си съпруг.

Съпругът Тошко Костов Илиев е с постоянна мярка задържане под стража. Той е направил пълни самопризнания, които са потвърдени и от други доказателства. Убийството е извършено на 1 февруари, 95 година. Илиев е удушил съпругата си в семейният им автомобил. Той е имал извънбрачна връзка, която е и предполагаемият мотив за убийството. Илиев е посочил мястото, на което е заровил трупа. Резултатите от ДНК експертизата още не са готови, но по намерените дрехи се съди, че става въпрос за трупа на изчезналата Мариана.

Работата по това дело беше спряна през 2004-та година, припомни главен комисар Илиев. Подновено е в началото на 2007-ма, след като министърът на вътрешните работи Румен Петков се срещна с близките на безследно изчезнали от Добричко и пое ангажимента работата по тях да продължи.

Други три лица са задържани с постоянна мярка. Те са свързани със случая на изчезналия в началото на 2006-та година 25-годишен Иван Иванов - син на местния бизнесмен Йордан Иванов. Надявам се след доработване на случая да стигнем и до изчезналия, обяви главен комисар Илиев.

Общо 6 са приключените случаи за безследно изчезнали в Добричко. 16 лица продължават да се издирват. Над 800 са случаите на безследно изчезнали лица в цялата страна, съобщи Илиев.