Пътят Добрич-Варна вече е отворен
Пътят Добрич-Варна вече е отворен / Дарик Добрич

Пътните настилки на територията на област Добрич са заснежени, информират от Пътното управление. 15 машини на пътноподдържащата фирма обработват републиканската пътна мрежа по всички направления.

От снощи са отворени за движение пътят Добрич-Варна и направленията Шабла-Каварна-Балчик-границата с област Варна; Добрич-Силистра; Добрич-Крушари; Карапелит-Кочмар.

Отпадна забраната за движение на всички моторни превозни средства по републиканските пътища на територията на област Варна. В областите Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Бургас, Сливен и Стара Загора, се разрешава движението по третокласните пътища на различните видове моторни превозни средства и движението по пътищата от I и II клас на товарни автомобили над 3.5 тона.

В областите Велико Търново, Габрово,Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Русе и Бургас отпада ограничението за движение на МПС над 3.5 тона.

Във връзка с очаквания повишен трафик на МПС през предстоящите коледни и новогодишни празници и с цел по-висока безопасност на гражданите, се ограничава движението по основната пътна мрежа на тежкотоварни превозни средства над 10 тона, с изключение на превозващите бързоразвалящи се хранителни продукти и живи животни.
Ограничението е в сила днес от 8.00 до 12.00 ч.; на 26 декември - от 12.00 до 22.00 ч.; 28 декември - от 16.00 до 22.00 ч. и на 1 януари 2013 г. - от 12.00 до 22.00 часа.