/ ThinkStock/Getty Images
Продължава Кинофестивалът "(Не)Възможното образование", който се провежда в Кафене "Стария Добрич" всяка сряда. Тази седмица от 18:30 е третата прожекция  - “Забраненото образование”. Това е първият филм, чиято прожекция “Общност за демократично образование” организира и проведе през 2014 г., но той все още е ценен като информация и важен като послания. Особено подходящ за стартиране на разговор за образование сред всякакъв тип публика, коментират организаторите.

Кинофестивалът " (Не)възможното образование" с нова проява в Добрич

Дискусията след филма ще води Таня Здравкова
- психолог и психотерапевт с фокус на работа през последните години - деца, родителство, възпитание. Съосновател е на сайт "Възпиталник". От две години е в екипа, основал Демократично училище във Варна.

Кинофестивал (Не)Възможното образование има за цел да запознае общността с възможностите, които съществуват в сферата на образованието. Образованието, което подготвя настоящите и бъдещите граждани - нашите деца, съученици, преподаватели, колеги, управници.

Европейски програми за образование разясняват на среща в Добрич

В Добрич, както и във всеки друг град загрижен за бъдещето си, група хора са решени да потърсят пътищата заедно - със серия от прожекции на документални филми и дискусии върху тях - всяка сряда в Кафене "Стария Добрич".

В програмата предстоят още:

27.03 – Забраненото образование (1) + дискусия с лектор Таня Здравкова;
03.04 – Забраненото образование (2) + дискусия;
10.04 – Методът (български филм за сугестопедия) + дискусия с лектор Вяра Николова;
17.04 – Ненасилствена комуникация в училище + дискусия с водещ Камен Киров. Планира се и работилница в почивните дни около 20.04.;
24.04 – Кеймбридж (български филм) + представяне на фондация „Заедно в час“.

 
Месец май предстоят филми, свързани със Слънчевата педагогика, Монтесори, Валдорф, филмът „Азбука“, предоставен от Гьоте-институт България, а за завършек – учителска конференция за споделяне на опит, практики, идеи, вдъхновения.