Проекти за над 1 милиард лева са подадени по оперативна програма Околна среда
Проекти за над 1 милиард лева са подадени по оперативна програма Околна среда / netinfo

Над 37 проекта за повече от 1 милиард лева са подадени в МОСВ по оперативна програма "Околна среда", съобщи днес в Балчик екоминистърът Джевдет Чакъров.Той подкани общините да бъдат по-активни в усвояване на европейските средства по програмата и заяви: „Наш първи приоритет е изграждането на пречиствателни станции и водни цикли на всички населени места в общините по цялото Черноморие. В това отношение има общини, които напредват със своите проекти. Созопол има подадени 4 проекта, Бургас -2, община Бяла - 1.

Чакъров назова и общини, които не са подали проекти, а имат остра нужда от изграждане на пречиствателни станции.Това са община Варна за пречиствателна станция за Златни пясъци и община Несебър - за Слънчев бряг.

Община Шабла също не е подала разработка за инвестиционна дейност. Чакъров обясни, че е вече в ход оценяването на проектите, които са постъпили в МОСВ. Той обеща пълна прозрачност и посочи, че от сайта на министерството ще се получава информация кой проект е одобрен, кой не е и защо.