Проект за образователна интеграция
Проект за образователна интеграция / Община Силистра
Община Силистра започна изпълнението на проект „Мога и успявам“, финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. В него ще участват ученици от Обединено училище „Св. Климент Охридски”, село Професор Иширково, и Професионална гимназия по производствени технологии „Евлогий Георгиев“, Силистра.
 
С работата по проекта се цели мотивиране на учениците да участват активно в обучението; да променят отношението си към образователния процес чрез допълнителни занимания; да подобрят резултатите си. Ще се оказва подкрепа за продължаване на образованието в гимназиален етап и придобиване на професионална квалификация. Предвидено е също квалификация на педагогическите специалисти за работа в мултикултурна среда.
 
В дейностите ще участват 100 ученици от VI до XI клас, 45 учители и 40 родители. След предварително проучване са организирани ателиета: “Мога и успявам“ с три групи – „ЕКО – забавно и интересно!“, „Моят екологичен свят“ и „В света на дизайна“; ателие „Театрално изкуство“ с две групи, водени от професионалист-актьор и клуб „Вълшебна палитра“.
 
Децата ще участват и в летни занимания по интереси и летен лагер. Очакванията са проектът да допринесе за развитие на креативност, отговорност, комуникативни и социални артистични и приложни умения.