Представят схемата за интеграция на ученици от малцинствата и в Шабла
Представят схемата за интеграция на ученици от малцинствата и в Шабла / Дарик Добрич

Областен информационен център - Добрич гостува в Шабла. Там специалистите ще представят схемата „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси". По схемата допустими кандидати и партньори са общини, детски градини, училища, висши учебни заведения, неправителствени организации. Бюджетът на един проект е от 50 000 до 390 000 лева.

Срещата започва в 10.30 ч. в сградата на общината. Инициативата на Областния информационен център е подкрепена от местната власт. Поканени са служители на кметствата, директори и преподаватели от училищата, директори на детски градини и представители на читалищата. Екипът на ОИЦ - Добрич ще представи и своята дейност и услугите, които предлага.

На 8 юни подобна среща се проведе и в Крушари. На нея стана ясно, че две местни училища - СОУ „Христо Смирненски", с. Крушари и ОУ„Отец Паисий", с. Лозенец ще са партньори на общината при кандидатстване по схемата „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства"

Срокът за подготовка и предаване на проектните предложения е 9 юли 2012 г..