/ КК Албена
Ваканционното селище е с амбицията да се превърне в Европейски курорт на спорта за 2019 г.
Инспектори на ACES EUROPA, начело с генералния секретар на организацията Хуго Аленсо, посетиха Албена, за да проверят готовността на ваканционното селище да бъде Европейски курорт на спорта за 2019-та. Управата на организацията, която определя европейските градове и столици на спорта, се е запознала със спортната база и съоръженията в комплекса, с възможностите и приоритетите на Албена в областта на активната почивка, рекреацията, здравословния начин на живот, както и с бъдещите инвестиционни приоритети на курорта в областта на спорта, информираха от курортното селище.

15 000 лева награден фонд за „Албена Къп“

„Световните тенденции се променят. Туристите вече не търсят само добро обслужване по отношение на храна, плаж, хотел, а държат все повече на възможностите за спорт и активна почивка. Това е нещото, в което Албена е абсолютен лидер в тази част на света – като многообразие и богатство на опциите за спортуване. Всеки един от хотелите има своя спортна инфраструктура. Курортът става все по – зелен и все по-спортен” - подчертават домакините.

По време на инспекцията авторитетните гости са разгледали многофункционалната зала, аквапарка, конната база, тенис – комплекса, футболните игрища, спа – центъра, игрището за хокей на трева и останалите многобройни спортни съоръжения в комплекса.

Албена отново ще е част от националната верига на таблоиграчите

Ако бъде избран, Албена ще стане първият в историята Европейски курорт на спорта. ACES определя столици, градове и малки градове на спорта от 2000 г., но от идната година вече ще включва и новата титла – Европейски курорт на спорта.