/ Thinkstock/Getty Images
Областният управител на Добрич предлага държавата да осигури водно-спасителна дейност на пет от неохраняемите плажове за лято’2018. Красимир Кирилов изпрати актуализирани схеми за разполагане на постове за одобрение от министъра на туризма.

Комисия е извършила обход на всички 13 неохраяеми плажове на територията на трите морски общини в Добричко. След направените огледи и предвид посещаемостта, се предлага да има пост на плажа „Дуранкулак“, в т.ч. къмпинг „Космос“, два поста на плаж „Шабленска тузла - къмпинг „Добруджа“, един пост да бъде разположен на „Русалка – голям плаж“ на територията на община Каварна и два поста - на "Фиш-фиш – нов“ в община Балчик.
Областният управител предлага един пост да бъде разположен и на плаж „Болата“, община Каварна, за който тече обществено обсъждане за изваждане на плажа от резерват „Калиакра“. С предложението се цели да има готовност за летните месеци, тъй като плажната ивица е с висока посещаемост и ако не бъде отдадена под наем или на концесия, да се гарантира безопасността на туристите, които посещават плажа.

Очаква се одобрение на изпратените пет схеми, след което ще бъде стартирана процедура по избор на изпълнител за осигуряване на водно-спасителна дейност на посочените плажове.