/ община Шабла
Празникът на плодородието се провежда днес  в Шабла  в градския парк, съобщават от общината в морския град.
  
Програмата за деня предвижда богат афиш от културни прояви с участието на фолклорни групи и танцови състави от област Добрич.
 
Председател на журито и тази година ще бъде  Ути Бъчваров, който ще направи кулинарно шоу с участието на кмета на Шабла Мариян Жечев. Насловът на атрактивното шоу е „Кметът може и да готви”.
 
Ще бъде организирана и изложба-базар на гълъби, кокошки и други декоративни птици, декоративни рибки и храна.
 
В рамките на празника ще се проведе  Рибен фестивал, който ще започне в 14 часа. Той ще стартира с кулинарно състезание. Ще бъдат сформирани 5 отбора от крайморските населени места Дуранкулак, Крапец, Езерец, Тюленово и Шабла, които ще имат възможност да покажат нивото на кулинарните си умения пред всички присъстващи на празника. 
 
Те ще трябва да оползотворят осигуреното от организаторите количество риба, в рамките на 1 час. Отборите сами трябва да осигурят необходимите им допълнителни съставки, които смятат да вложат в приготвянето на рибата, в зависимост от това, каква рецепта са избрали.
 
 Дава се пълна свобода на въображението на отборите да се развихрят и приготвят рибата по тяхно желание – пържена, задушена, панирана, рибена супа, риба, гарнирана със сосове и специфични подправки, които да подчертаят изискания и оригинален вкус.
 
Победител ще бъде този, който е вложил максимално количество риба в приготвянето на крайния продукт. Над 100 кг риба ще бъде осигурена за присъстващите, уверяват организаторите.
 
Празникът ще завърши с концерт на Николина Чакърдъкова.