Получени са 400 хил. лева за училищата в Тервел
Получени са 400 хил. лева за училищата в Тервел / netinfo
В Тервел е получен първият транш, с който Министерство на образованието и науката финансира общинската програма за оптимизация на училищната мрежа, съобщават от кметството. Сумата възлиза на 400 000 лв. и представлява 50 % от общия бюджет на програмата.

В рамките на програмата ще се извършат ремонтни дейности в седемте общински училища. Ще се поставя нова ПВЦ дограма, където такава все още липсва. Класните стаи и коридорите ще се боядисат, ще се ремонтират подовите настилки и санитарните възли, ще се монтират нови врати на класните стаи.

Програмата за оптимизация на училищната мрежа включва и доставка на нови мебели за училищата. Предвижда се доставка на двуместни и триместни ученически маси, доставка на чинове за деца от началния курс, на учителски бюра, два вида класни дъски и ученически столове. Приоритет в ремонтните дейности и оборудването ще бъдат средищните училища, в които от есента ще учат и децата от закритите училища.

В община Тервел се закриват основните училища в селата Божан, Поп Груево и Жегларци и  началното училище в село Градница. Децата от закритите училища ще бъдат  пренасочени за обучение в Тервел и  в село Нова Камена.