/ Дарик Варна, архив
Служители на полицията засякоха само за два дни четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотици.
 
На 23 февруари, около 17:40 часа в Каварна е извършена проверка на лек автомобил „Шкода” с добричка регистрация. Открити са 0,9 грама амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 30-годишен пътник в колата от с. Българево.

При извършената проверка на шофьора, тестът отчел положителен резултат за употребата на амфеатамин. 32-годишният водач от Каварна също е задържан, съобщиха от ОД на МВР.

Намериха амфетамин в капсули от шоколадови яйца
 
След полунощ на 24 февруари в село Българево е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. При проверката се оказало, че 20-годишният шофьор, който е от Каварна, е употребил амфеатамини. Той е задържан.
 
На.24 февруари, около 21:40 часа по бул. „Русия” в Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация, управляван от криминално проявен на 28 г.)от град Добрич. Установено е, че е употребил метаамфетамин. Задържан е за 24 часа.
 
Същия ден, около 23:05 часа в с. Българево е спрян за проверка товарен автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 20-годишен криминално проявен мъж от Каварна. Той е спипан с канабис. Задържан за 24 часа.