КАТ
КАТ / Dariknews, Архив
В периода от 12 до 18 февруари в Силистренска област при проверки на пътна полиция са установени 407 нарушения, съобщиха от пресцентъра на ОД на  МВР – Силистра. Съставени са 40 акта и са наложени 350 глоби по фиш.

Двама неправоспособни водачи и шестима, седнали зад волана след употреба на алкохол – в три от случаите с над 1.2 промила, са засечени от контролните органи. За допуснати нарушения са прекратени регистрациите на 6 моторни превозни средства. Извършени са 16 проверки за употреба на наркотични вещества от водачите, една от които е дала положителен резултат.

Междувременно на 13 и 15 февруари съответно в общините Дулово и Тутракан съвместно с ИА „Автомобилна администрация” са проведени специализирани полицейски операции по безопасност на движението и осъществяване на контрол на товарните автомобили. По време на операциите са установени 27 нарушения, 2 от които са санкционирани с актове, а 25 – с фишове. Засечени са 14 автомобила с технически неизправности, трима водачи са били без обезопасителни колани и също толкова са установени да шофират с неплатени глоби. Издадени са 2 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки. През изтеклата седмица в Силистренска област няма регистрирани пътнотранспортни произшествия със загинали или пострадали граждани.