/ ЕРП Север
ЕРП Север завърши обновяването на участъци от електроразпределителната мрежа средно напрежение в Добрич, съобщават оттам. Инвестицията за над 70 000 лева е част от инвестиционната програма на дружеството и ще подобри електрозахранването на повече от 4 000 души.

Направена е подмяна на кабелни връзки между ключови трафопостове в града с кабел с обща дължина 3 000 метра. Експертите на ЕРП Север правят регулярни обходи и инспекции на електроразпределителната мрежа и след анализ на докладваните резултати включват в инвестиционната програма обектите за рехабилитация.

Добричка област е един от най-уязвимите в климатично отношение райони на територията, обслужвана от Електроразпределение Север, уточняват оттам. Това предполага ускорена амортизация на електроразпределителните съоръжения, което налага планиране на извънредни инвестиции и ремонти.

Дружеството съобразява атмосферните условия и се стреми да реализира своите ремонтни дейности с минимално прекъсване на електрозахранването за клиентите в зимните дни, подчертават от ЕРП Север.