Подменят легловата база в детските градини на Ген.Тошево
Подменят легловата база в детските градини на Ген.Тошево / Община Ген.Тошево

Започна цялостна подмяна на легловата база в трите детски градини в Ген.Тошево, информираха от общината. Чрез модернизацията на интериора и обновяването на материалната база в детските заведения се цели създаването на оптимална среда за развитие на децата в трите градини – ОДЗ „Пролет”, ЦДГ „Първи юни” и ОДЗ „Радост”, уточняват от кметството.

Наличните  легла, които се ползват от 30 години, ще бъдат подменени с нови. В момента върви подмяна на 125 легла и също толкова гардеробчета в най-голямото детско заведение в общината – „Пролет”. 100 броя нови детски легла и гардероби ще зарадват малчуганите от ЦДГ „Първи юни”, а в ОДЗ „Радост” ще се подменят общо 60 легла и 80 гардероба. Във всички детски градини ще бъдат подменени и пейките в помещенията за преобличане.

По този начин наесен, групите с деца ще бъдат посрещнати с изцяло обновени спални зали, а за тези, които в момента посещават заведенията, е създадена необходимата организация за нормално протичане на учебно-възпитателните дейности, информират още от община Ген.Тошево.