По - евтина газ искат от община Добрич
По - евтина газ искат от община Добрич / netinfo

По-ниска цена на газта иска община Добрич. Това съобщи кметът на града Детелина Николова след среща с новия прокурист на компанията „ЧТК” –Джан Пиеро Секи.

Сега добричлии плащат по 600 лв . за хиляда кубични метра, поясни Николова. Цената е по –висока от тази в Търговище и Варна, където газовата компания също развива дейност.

Според инж.Иван Иванов, директор на добричкия клон на "ЧТК" , цената на газта в Добрич е по-висока само за обществено-административните абонати. Цената на битовата газ е 608 лв за 1000 куб.метра, което е една от най-ниските цени в страната.

 От „ЧТК” подготвят бизнес програма, с която ще се кандидатства за нов 5-годишен лиценз пред ДКЕР, съобщи още Николова. В нея ще се направи предложение за цената на газта за битовите и фирмени абонати. Договорено е цената в тази програма да се съгласува предварително с община Добрич. Детелина Николова е поискала още инвестиционната програма на „ЧТК” за 2007-ма година да бъде съгласувана със строителната програма на общината.

 Качеството на възстановителните работи е въпрос, който също е поставен на срещата с прокуриста на газовата компания. Постигнато е споразумение компанията да преасфалтира участъци, в които ремонтите не са изпълнени качествено.  Вече е започнало и възстановяването на настилките по 4 улици, разкопани от фирмата.