Писателят Георги Мишев гостува в Добрич
Писателят Георги Мишев гостува в Добрич / netinfo

Писателят Георги Мишев гостува в Добрич. Той ще се срещне с почитатели на българската литература в 17.00 часа в Библиотека "Дора Габе". Мишев е автор на разкази, повести и романи за възрастни и деца, както и на сценарии за игрални филми, станали любими на зрителите. Сред тях са "Преброяване на дивите зайци" и "Вилна зона" на режисьора Едуард Захариев, "Момчето си отива", "Не си отивай", "Селянинът с колелото" и "Матриархат" на режисьора Людмил Кирков и др. Последното му произведение "Патриархат" също бе филмирано на сериал за БНТ.

Георги Мишев е роден е на 3 ноември 1935 г. в с. Йоглав, Община Ловеч. Завършва журналистика в Софийски държавен университет. От 1967 до 1970 г. е редактор в издателство "Народна младеж". Редактор и сценарист от 1973 г. в киностудия "Бояна" София. Председател е на Обществения комитет за екологична защита на Русе от създаването му на 8 март 1988 г. Народен представител в 7-то Велико народно събрание ( 1990-1992 ).

Между книгите му са „Осъмски разкази", „ Хлапето ", „Носачи на жалони", „Адамити", „Матриархат", „Вилна зона", „Селянинът с колелото", „Дами канят", „ Патриархат ". Член е на Съюза на българските писатели.