ОУ "Йордан Йовков"
ОУ "Йордан Йовков" / Дарик Добрич
Искания за извършване на обучение в маломерни паралелки през учебната 2017/2018 година са постъпили в Община Добрич. Предстои те да бъдат разгледани от съветниците на заседание на 25 юли.

Исканията са от директорите на ОУ “Никола Йонков Вапцаров“ – за една паралелка VI клас – 14 ученици; ОУ “Йордан Йовков“ – една паралелка IX клас – 16 ученици по професията „Работник в заведенията за хранене и развлечения“ със специалност „Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения“; Спортно училище “Георги Ст. Раковски“ – една паралелка V клас – 13 ученици; ОУ „Христо Смирненски“ – една паралелка III клас – 15 ученици и една паралелка IV клас – 15 ученици; СУ „Димитър Талев“ – една паралелка X клас – 14 ученици.

Исканията са на основание Наредба № 7 на МОН за определяне броя на паралелките и групите и броя на учениците и децата в паралелките и в групите на училищата, детските градини и обслужващите звена. Мотивирани са с налагащата се през последните години тенденция за намаляване броя на децата и учениците в град Добрич. Съгласно тази разпоредба изключения от минималния брой на учениците в паралелките се допускат в общообразователни, професионални и спортни училища, когато броят на учениците в паралелка от I до ХII клас е не по-малко от 10.

Средствата за обезпечаване на учебния процес са осигурени в рамките на утвърдения за съответното училище бюджет и допълнителни средства не са необходими.