Пет отбора ще мерят сили в ученическото състезание за защита при бедствия и аварии

/ Дарик, архив
Общинското ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ ще се проведе на 28 март, от 10:00 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич. В надпреварата ще вземат участие пет отбора с по четирима състезатели – ученици от шести и седми клас от ОУ „Панайот Волов“, СУ „Св.св. Кирил и Методий“, СУ „П.Р.Славейков“, СУ „Димитър Талев“, СУ „Любен Каравелов“.

Целта е да се провери нивото на придобитите знания и умения за действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и да се мотивират участниците към по-нататъшна подготовка за действия, свързани със защитата на населението при природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, пожари и други.

Теоретичната проверка на знанията на състезателите ще бъде извършена чрез тест, който всеки състезател ще попълни в рамките на 30 минути.

Класирането е отборно, като отборът, класиран на първо място ще вземе участие в Областно състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Грамоти и награди, осигурени от Община град Добрич  ще получат участниците  в зависимост от постигнатите резултати.