/ БГНЕС
Пътищата ще бъдат затворени отново за през нощта
Отвориха временно за движение някои пътища в Добричко
96389
Отвориха временно за движение някои пътища в Добричко
  • Отвориха временно за движение някои пътища в Добричко
Отворени временно за движение са някои пътища в Добричка област, съобщиха за Дарик от Областното пътно управление. Дежурният обаче уточни, че със сигурност пътищата ще се затворят отново за през нощта.

Затруднено е почистването на добричките улици, но градският транспорт се движи навсякъде

Отварянето цели да се придвижат хората, да се спасят закъсали в автомобили и автобуси. 49 машини работят по почистване на всички направления, като за по-сложни участъци съдейства специализирана техника от Велико Търново.

Отворени без ограничения за всички МПС са пътищата Добрич - Генерал Тошево - ГКПП Кардам; Кранево - ГКПП Дуранкулак и Тервел - Ангеларий. С ограничение за автомобили до 12 тона е разрешено движението по пътищата Добрич - Албена; Добрич - Балчик; Карапелит - Кочмар.

Няма достъп до някои селища в Силистренско, удължават дървената ваканция

Отворен се поддържа през цялото време и пътят Добрич - Варна. Проходими при зимни условия са пътищата общинската пътна мрежа Дончево – Богдан – Опанец – Драганово; района на Стожер; Ломница – Овчарово – Сливенци; Добрево - Свобода.

Все още са затворени пътищата в Добричко, 15 села са без ток

От ОД на МВР информират, че в цялата област има много закъсали автомобили и микробуси. Служителите на дирекция ПБЗН са оказали техническа помощ на екип на Спешна помощ за родилка от с. Лозенец, която е настанена в МБАЛ Добрич. Създадена е организация за извозване на 25 човека за хемодиализа с 5 линейки.