Паметникът на ген. Иван Колев
Паметникът на ген. Иван Колев / Дарик Добрич
Добрич отбелязва тържествено 102 години от паметните събития от 5 до 7 септември 1916, белязани в нашата история като Добричката епопея. От 10.00 часа на паметника на легендарния командир на първа конна дивизия ген. Иван Колев ще бъдат поднесени венци и цветя от признателните поколения.

В церемонията ще участват представители на Министерски съвет, на държавни и общински институции, обществени и политически организации, почетни граждани, общественици, признателни граждани.

Септември месец включва едни от най-драматичните страници в българската история, ярък пример за саможертвата на стотици войници, офицери и командири в името на Отечеството.

Добрич почете паметта на генерал Иван Колев (СНИМКИ)

През септември 1916 г. Южна Добруджа отбелязва своето освобождение благодарение на победоносния ход на българската армия, активно подпомагана от българското добруджанско население.

Това са дни на себеотрицание, мъжество и храброст. Героичният ход на Трета българска армия, известен като Добричката епопея е едно от най-великите дела за свободата на България.

От Общината призовават добричлии да се включат в поклонението пред паметта и саможертвата на българските воини, загинали за свободата на Добруджа и Отечеството.