Осъдиха Гаич да плати над 60 хил. лева  на „Югоагент - Добрич”
Осъдиха Гаич да плати над 60 хил. лева на „Югоагент - Добрич” / netinfo

Миролюб Гаич трябва да заплати 61 440 лв. на обявеното в ликвидация ООД „Югоагент - Добрич”, както и законната лихва върху сумата от 19.04.2006 г. до окончателното й изплащане. Това съобщават от пресслужбата на Добричкия окръжен съд.

Бизнесменът е осъден  да заплати сумата като обезщетение за неоснователно взети в качеството му на управител на фирмата средства от касата. Гаич трябва  да плати и над 6 хил. лв. за направените съдебно-деловодни разноски.

Искът за сумата е заведен от ликвидатора на ООД „Югоагент - Добрич” Иван Манолов, който претендира, че бившият управител на дружеството се e обогатил неоснователно с тази сума, получена като наем за мебелна къща „Аско Деница” в периода 2001 – 2003 година.

Събраните по делото доказателства аргументират Добричкият окръжен съд да направи  извода, че ООД „Югоагент – Добрич” е претърпяло посочените вреди и те са последица от поведението на управителя и от липсата на добра организация и финансова дисциплина в дружеството. Съдът установява, че управителят носи отговорност за получените от наемателите и неотчетени в дружествената каса суми.

Въпреки отправяните от ликвидатора нотариални покани, бизнесменът не е предал документацията на „Югоагент-Добрич”, а това е сторила Окръжната следствена служба през 2005 г.

Решението подлежи на въззивно обжалване пред Варненския апелативен съд в друседмичен срок от връчването му на страните.