Водно-спасителна дейност
Водно-спасителна дейност / Дарик Добрич
Областният управител Красимир Кирилов подписа договор с избрания изпълнител за организиране и извършване на водно-спасителна дейност през летните месеци на територията на пет неохраняеми морски плажа в област Добрич, съобщиха от Областна администрация. След проведена процедура по Закона за обществени поръчки, бе избран изпълнител – Областен съвет на БЧК Добрич, с когото е сключен договорът.

Ангажиментът е за организиране и извършване на водно-спасителна дейност на общо седем поста на плажове: „Русалка“ – 1 пост, „Шабленска тузла“ – 2 поста, „Дуранкулак“ – 1 пост, „Фиш-фиш нов“ – 2 поста и „Болата“ – 1 пост.

За пета поредна година Областна администрация Добрич осигурява водно спасяване на неохраняеми морски плажове на територията на областта в съответсвие със Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Плажните ивици са подбрани на основание висока посещаемост, като схемата е одобрена от министъра на туризма Николина Ангелкова. В рамките на сключения договор Областният съвет на БЧК ще подсигури квалифицирани спасители за петте плажа през месеците юли и август, когато има най-много посетители.