/ dariknews.bg
Кампания „Великденско почистване” организира ГЕРБ в област Добрич. Началото бе поставено с почистване на района на паметника на Хан Аспарух. Инициативата е на Старейшини ГЕРБ.

За желаещите да се включат са осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците, които могат да се получат в офиса на партията. На телефон 0879485859 ще се приема предварителна информация за местата, на които ще се чисти, за да бъде уведомена сметопочистващата фирма „Еф Си Си България”.

В рамките на кампанията ще бъдат отличени най-добре почистеното междублоково пространство и най-добре поддържаната детска или спортна площадка. Желаещите да се включат в конкурса трябва да изпратят снимки, информация и контакт за връзка до 31 март на имейл: dobrich_pr@gerb.bg. Сред наградите има цветен разсад, градински инструменти, пейка, кошчета за отпадъци.

Общинските структури и клубовете на ГЕРБ ще участват активно в почистването, като се погрижат за паметници и мемориали, спортни и детски площадки, междублокови пространства, участъци от плажната ивица. Към кметовете на населени места е отправена покана да организират с помощта на доброволци почистване в селата.