Обучение по програмиране
Обучение по програмиране / Община Добрич
Добрич е един от 38-те града, в които Софтуерният университет провежда безплатно обучение по „Основи на програмирането“. Подкрепа оказва в организацията Община Добрич.

Кандидатстването за участие се извършва на адрес: https://softuni.bg/apply до 28 септември включително. Курсът ще започне на 7 октомври и ще продължи 2 месеца. Занятията ще бъдат в сградата на Младежки център.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях една силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока. Мисията на Софтуерния университет е да предостави качествено и достъпно обучение на всички желаещи да се включат и да се докоснат до света на програмирането. По този начин от училището се надяват да съдействат и за решаването на значими обществени проблеми – безработицата и в частност младежката, недостига на квалифицирани кадри, както и липсата на подобни обучения в малките населени места.