Земята
Земята / ThinkStock/Getty Images

Хорът на учителките в Добрич кани на празничен концерт, посветен на 11 декември - световен ден на хоровото изкуство, обявен от ЮНЕСКО. Събитието е от 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“. 

Орган и цигулка ще звучат в Коледен концерт за добричлии

Дамите от Хора на учителките с диригент Маргарита Русева-Ганева ще предложат едно истинско пътешествие из цялото земно кълбо, озаглавено "С песен там някъде далече, далече". Пред Дарик диригентът разказа, че ще прозвучат песни от всички континенти, с изключение на Европа.

Идеята дошла, понеже съставът е гастролирал почти във всички държави на Стария континент, изпълнявайки песни на народите - домакини. Искахме да направим нещо различно, от други страни по света, с надеждата някой ден да идем и там на турне, казаха от Хора. Подготвени са композиции от Америка, Африка, Азия, като всички са с много красиви текстове за любовта, човечността, добротата. Песните ще се изпълняват на оригиналния им език.

Клавирният съпровод на концерта ще бъде на Детелина Василева-Димитрова. От Хора на учителките са поканили и ученици от СУ „Св. Климент Охридски“, които ще свирят на различни инструменти като съпровод на песните.

Специални гости на събитието са Вокална формация „Soul Voices“ с ръководител Габриела Павлова - млад състав, който вече има своите успехи на националната хорова сцена.