Огнеборци от Тервел спечелиха областните състезания
Огнеборци от Тервел спечелиха областните състезания / netinfo

Младите огнеборци от СОУ "Йордан Йовков" - Тервел спечелиха Десетите юбилейни областни състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец", съобщиха от полицията. 8 отряда от Добричка област взеха участие в състезанията, които за пръв път се организират на градския стадион в Шабла. Победителите ще мерят сили на републиканските състезания в Каварна от 10 до 12 юни. Тервелчани постигнаха общ резултат от двете състезателни дисциплини  1026,6 точки.

Всеки състезател, завоювал едно от призовите първо, второ и трето място, получи съответно златен, сребърен и бронзов медал, както и картонен макет на символа на Шабла - Фара. Всеки от 8-те отбора участници получи рекламни материали за община Шабла и тениска. Освен с флагчето за първо място, победителите ще окичат своето училище и с купата на десетите областни състезания.

Тази година на отбора-победител бе връчена и купа в памет на загиналия при изпълнение на служебния си дълг ст.пож. Тодор Георгиев Енчев от пожарната в Шабла, загинал при гасене на пожар на 2 юли 2006 година в рибарско селище "Кария". Купата връчи съпругата на Енчев - гл.пож. Кристияна Енчева, след което с едноминутно мълчание бе почетена паметта му.

На второ място се класира ОУ „Христо Смирненски" от село Българево, а на трета - ОУ"Антим І" - Балчик.

По случай юбилейния брой на областните състезания грамота за изключителни заслуги за популяризирането на огнеборската професия сред подрастващите получиха пет училища в областта, класирали се през годините на републикански състезания, три общини, които са били домакин на областни състезания, осем служители, които подготвят младите огнеборци и една районна служба  за "ПБС".