Обстановката след пороя в Добрич се нормализира
Обстановката след пороя в Добрич се нормализира / netinfo

Уличните платна в Добрич утре ще бъдат измити и дезинфекцирани за да не плъзнат зарази и епидемии, след като ниските места в града бяха засипани с тиня и наноси от пороя миналия петък. Това съобщиха от кметството след поредното заседание на оперативната група към общинския Съвет за сигурност.

Обстановката в Добрич започва да се нормализира. Пътната мрежа на територията на общината е нормално проходима, няма смущения във водоподаването и електрозахранването в резултат на падналите проливни дъждове. 

Днес приключва обходът на комисията, назначена за оглед на нанесените щети от поройния дъжд на общинските обекти, инфраструктурата и обектите в индустриална зона „Север - Запад". Започват и оценките на всички щети. 

Със силите и средствата на общината продължава почистването на кални наноси и инертни материали в пострадалите участъци от трите основни булеварда - „Русия", „Добруджа" и „25-ти септември", както и в районите на жилищните квартали „Север 1" и „Север 2". Пострадалите автомобили в района на „Агромашина Импекс" са освободени и изведени от калта и тинята на безопасна площадка на територията на фирмата. 

В дейностите по отстраняване на последиците от пороя са привлечени частните фирми „Алес - М", „Подем", „Пътно строителство", „А.С.А. Шеле", Общинското предприятие за устойчиви дейности и проекти, общинските фирми „Комуналефект" и „Тролейбусен транспорт". 

Продължава ръчното и механизираното почистване на линейните отоци и  канализационните шахти по уличните платна.