Областният управител се срещна с валията на Одрин
Областният управител се срещна с валията на Одрин / Областна администрация Добрич

Областният управител Недко Марчев и неговият заместник Исмет Абил проведоха неофициална среща с валията на Одрин Дурсун Али Шахин, съобщават от администрацията. По време на кратката опознавателна визита в Добрич, гостът бе придружен от генералния консул на Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол.

Недко Марчев запозна гостите със ситуацията в страната и изрази своята убеденост, че независимо как ще се развие политическият процес у нас, обществено значимите инициативи ще бъдат продължени и реализирани, отбелязват от пресслужбата. Той увери валията, че се надява да има приемственост и по въпроса с визите за турски граждани, които се издават за 72 часа, за да се улесни посещението им в България.

В хода на срещата бяха коментирани и проблемът с бежанците; активирането на туристическия обмен и развитието на потенциала в областта на селското стопанство. Бе подчертано отново общото желание за разширяване и обогатяване на добросъседските взаимоотношения в посока на развитието на бизнеса и културния обмен.